• De Winkel van De Vijfsprong

De boerderijwinkel

We bieden alles wat op uw boodschappenlijstje staat: een uitgebreid assortiment biologisch-(dynamische) producten.

Onze pareltjes:

Wij zien het zo: de keuze voor je dagelijkse boodschappen heeft een effect op de wereld om je heen. Je beïnvloedt door je koopgedrag hoe er met de aarde wordt omgegaan. Hoe het landschap eruitziet. Hoe mensen en dieren behandeld worden. Wij proberen als winkel de verantwoordelijkheid voor deze keuzes te nemen door:

  • Uitsluitend biologische producten te verkopen, liefst BD
  • Te kiezen voor leveranciers en groothandels die qua visie, waarden en produktaanbod het meest bij ons aansluiten
  • Waar mogelijk te kiezen voor regionale en of Nederlandse producten
  • Te kiezen voor producten die geproduceerd zijn onder eerlijke omstandigheden (fair trade), in coöperatie met boeren of in een sociale context.

In onze winkel draait alles om goed en puur. Ons assortiment is puur in de zin van kwaliteit, smaak en vitaliteit, maar ook in de zin van goed voor de aarde en goed voor de mensen.

Onze winkel staat op het erf van een zorginstelling. Dat maakt onze winkel extra bijzonder. We bieden aan mensen die zorg of hulp nodig hebben een plaats waar zij zich kunnen ontwikkelen in (onderdelen van) de detailhandel. Zij zijn onze zeer gewaardeerde medewerkers. Voor velen van hen is het werken in onze winkel een opstap geweest naar werk bij andere winkels en/of opleidingen in deze sector.

We werken met zorg. Wij hebben aandacht voor iedereen die bij ons binnenkomt. Of je nu een kilo uien komt kopen of al je weekboodschappen bij ons doet. We streven ernaar dat onze klanten het bij ons naar hun zin hebben.

Over de ondernemers: Daisy

Daisy: In 2015 ben ik met mijn gezin in de Achterhoek neergestreken. De fascinatie voor 'koeien kijken' van mijn jongste zoon bracht mij op het boerenerf van de Vijfsprong. Toen ik tot mijn verbazing ontdekte dat er ook een prachtige boerderijwinkel was, maakte mijn hart een sprongetje. Hier wilde ik werken! Het duurde niet lang voordat ik kon beginnen, in eerste instantie als vrijwilliger in de Zuivel. Elke dag de verse melk verwerken tot smaakvolle yoghurt, kwark of kaas, ik leerde er dit mooie ambacht. Nu ben ik als duo met Brigitta verantwoordelijk voor de winkel. Met ons gemêleerde team zorgen we er elke dag weer voor dat de verse groente, deels uit eigen tuin, de kakelverse eitjes, de verse kwark en de heerlijke kazen hun plekje krijgen in de winkel. De kwaliteit & vitaliteit van onze producten is groot, hier geniet ik van. Ook maakt het me blij dat steeds meer klanten onze parel in het bos weten te vinden :-). 

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag:
9:30 - 16.00 uur

Tel: 0575-471043

Meer informatie?

Over het productaanbod van de Vijfsprong? Over vrijwilligerswerk bij de Vijfsprong? Of over de zelfoogsttuin? Neem dan contact op!

Reeoordweg 2a
7251 JJ  Vorden
Webteur

Algemeen 0575 - 55 34 59
Winkel 0575 - 47 10 43
Spoednummer voor cliënten van Urtica 0575 - 55 73 54