• De Winkel van De Vijfsprong

De boerderijwinkel

We bieden alles wat op uw boodschappenlijstje staat: een uitgebreid assortiment biologisch-(dynamische) producten.

Onze pareltjes:

Wij zien het zo: de keuze voor je dagelijkse boodschappen heeft een effect op de wereld om je heen. Je beïnvloedt door je koopgedrag hoe er met de aarde wordt omgegaan. Hoe het landschap eruitziet. Hoe mensen en dieren behandeld worden. Wij proberen als winkel de verantwoordelijkheid voor deze keuzes te nemen door:

  • Uitsluitend biologische producten te verkopen, liefst BD
  • Te kiezen voor leveranciers en groothandels die qua visie, waarden en produktaanbod het meest bij ons aansluiten
  • Waar mogelijk te kiezen voor regionale en of Nederlandse producten
  • Te kiezen voor producten die geproduceerd zijn onder eerlijke omstandigheden (fair trade), in coöperatie met boeren of in een sociale context.

In onze winkel draait alles om goed en puur. Ons assortiment is puur in de zin van kwaliteit, smaak en vitaliteit, maar ook in de zin van goed voor de aarde en goed voor de mensen.

Onze winkel staat op het erf van een zorginstelling. Dat maakt onze winkel extra bijzonder. We bieden aan mensen die zorg of hulp nodig hebben een plaats waar zij zich kunnen ontwikkelen in (onderdelen van) de detailhandel. Zij zijn onze zeer gewaardeerde medewerkers. Voor velen van hen is het werken in onze winkel een opstap geweest naar werk bij andere winkels en/of opleidingen in deze sector.

We werken met zorg. Wij hebben aandacht voor iedereen die bij ons binnenkomt. Of je nu een kilo uien komt kopen of al je weekboodschappen bij ons doet. We streven ernaar dat onze klanten het bij ons naar hun zin hebben.

Over de ondernemer Brigitta Hogenboom

“Van jongs af aan heb ik me erg verbonden gevoeld met de landbouw en de natuur. Ik groeide op in Bronlaak, een therapeutische woon- en werkgemeenschap in Brabant. Ik speelde daar vaak op de boerderij en nam mij toen al voor boerin te worden. Op de Warmonderhof, de biologisch-dynamische landbouw opleiding, ontmoette ik Guus. Samen werken wij sinds 2014 op de Vijfsprong. We hebben drie kinderen en wonen met ons gezin op het erf. De eerste jaren verzorgden we samen de veehouderij. In 2016 ben ik als winkelier begonnen. Ik voel ‘een vonkje’ voor het pure, verse biologische product. Een kratje vers gesneden sla uit de tuin, een mooie kaas, een deelnemer die binnen komt lopen met een kist vol doosjes verse weide eieren. Hierin komt voor mij de kracht van het leven tot uitdrukking. Daar laten we de klanten van onze winkel graag van meegenieten.”

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag:
9:30 - 16.00 uur

Tel: 0575-471043

Meer informatie?

Over het productaanbod van de Vijfsprong? Over vrijwilligerswerk bij de Vijfsprong? Of over de zelfoogsttuin? Neem dan contact op!